Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът и външният министър се срещнаха с Вселенския патриарх

Снимка: пресцентър на Министерския съвет

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха участниците в срещата между премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел с Вселенския патриарх Вартоломей. Православният йерарх водеше в София опелото на покойния български патриарх Неофит. Гостът изтъкна позитивните отношения между държавата и църквата в България, което е за добруването на българските граждани. В разговора е обсъдено значението на християнските ценности, културния обмен и засилената подкрепа на българското правителство за българската общност в Истанбул. Друг акцент в разговора е била руската агресия срещу Украйна, невинните жертви и разрушенията, които тя предизвика, съобщи правителствената пресслужба.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:42
Кирил Петков

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “ голяма грешка ” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “ Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски ”, заяви той пред БНР. Целта пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:16

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10