Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Снимка: facebook.com/ECinBulgaria

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г.

От 2016 до 2021 г. Чобанова е била посланик на България в Словакия. Преди това е заемала няколко ключови позиции у нас, включително съветник по европейските въпроси на президента Росен Плевнелиев и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Между 2021 и 2024 г. е работила като експерт в генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на ЕК.



"Щастлива съм, че се връщам в България и отново ще работя в страната, която наричам свой дом. Приемам възможността да съм представител на Европейската комисия в родината си като голяма чест и отговорност. Ще продължим да работим за това българските граждани да са възможно най-добре информирани и да се възползват напълно от предимствата, които членството ни в ЕС предоставя", отбеляза Чобанова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15