Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Снимка: facebook.com/ECinBulgaria

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г.

От 2016 до 2021 г. Чобанова е била посланик на България в Словакия. Преди това е заемала няколко ключови позиции у нас, включително съветник по европейските въпроси на президента Росен Плевнелиев и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Между 2021 и 2024 г. е работила като експерт в генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на ЕК.



"Щастлива съм, че се връщам в България и отново ще работя в страната, която наричам свой дом. Приемам възможността да съм представител на Европейската комисия в родината си като голяма чест и отговорност. Ще продължим да работим за това българските граждани да са възможно най-добре информирани и да се възползват напълно от предимствата, които членството ни в ЕС предоставя", отбеляза Чобанова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10
Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се..

публикувано на 09.09.24 в 08:30

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00