Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежи на изток, над останалата част от България ще е облачно

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 21 март, минималните температури в България ще са между 1 и 4° в София 0°. През деня ще има разкъсана облачност. Над източната половина от страната ще е значителна и на много места ще вали дъжд, който в отделни райони ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са между 12 -17°, в Североизточна България между 8- 11°, в столицата 13°

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Температурите на въздуха ще са 8-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще има променлива облачност. В източните масиви и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските райони - дъжд и сняг. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 6°, на 2000 м до минус 1°.

В петък валежите ще спират. В западната половина от страната сутринта ще има условия за слани, а в източната част е възможно да преръми.

В Европа на 21 март ще е облачно на север, на изток, в централната част от континента и на Британските о-ви. Там ще вали дъжд, на север и в Алпите - сняг. Предимно слънчево ще е в Италия.

На Балканите облачността ще е разкъсана, по-значителна над северните и източните райони, където ще превали дъжд, който на места ще преминава в сняг.

В Лондон, Париж ще е 15 - 16°. В Берлин и в Москва се очакват 14°. В Рим ще е 19°. В Атина и Белград ще е 18°, в Букурещ 12°, а в Истанбул 10°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 25°.

Отвъд Океана – във Ванкувър 12°, а в Монреал 4°. В Чикаго и в Ню Йорк се очакват максимум 3-4°. В Лос Анджелис се очакват 22°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 27 и 29°. В Буенос Айрес ще 25°, в Рио де Жанейро 32°. В Дубай ще е 31°, в Йерусалим 17°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд в понеделник

В понеделник над Западна България ще бъде слънчево, докато над източните райони ще има значителна облачност с валежи от дъжд. В следобедните часове над централните части от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места..

публикувано на 28.04.24 в 18:30

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04