Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пясъчен поздрав за Тодоровден

Снимка: facebook/Remy Hoggard

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от празника, в който главни герои са конете.


"За Тодоровден създадохме гигантска конска глава на бургаския плаж. Името му е Били, кръстен на коня на дядото на Пол"

Англичанин и нидерландка, Пол и Реми са тандем в изкуството и в живота. Създават пясъчни скулпури по целия свят, но основен източник на вдъхновението им е животът в България. Не попускат български празник, и винаги намират начин да изненадат крайморската общественост с тематично произведение. Така от пясъчинките извайват образа на Апостолана свободата, или пък любимите герои на март - "Пижо и Пенда".



"Аз не съм роден в България, но българите са мои братя и сестри и възнамерявам да си остана тук, при българския народ. Обожавам културата, планините, морето, целия български пейзаж. И не, няма нещо което да не ми харесва в България!"– каза преди време Пол Хогард в интервю за Радио България.



снимки: facebook/Remy Hoggard

По публикацията работи: Елена Каркаланова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сестри Стоеви, архив

Сестри Стоеви записаха първа победа в бадминтона в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа участието си на олимпийския турнир по бадминтон, като се наложиха в драматична среща с резултат с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн. Следващият мач на българките е на 28..

публикувано на 27.07.24 в 17:27
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25
Кристиян Василев

Успешно начало за България в Париж, гребците ни отиват на 1/4-финалите на скиф (Обновена)

Кристиян Василев откри българското участие на Олимпиадата в Париж. 32-годишният българин се класира за 1/4-финалите на скиф, след като завърши втори в серията си с време от 6:56.63 минути. Победител стана датчанинът Свери Нилсен с 6:53.50 мин...

публикувано на 27.07.24 в 11:39