Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, допълват от външно министерство. При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството в Русия на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: EMBASSY.MOSCOW@MFA.BG. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: CRISIS@MFA.BG

Стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, отне живота на над 60 души. Ранените са 145. Сред пострадалите има и деца.  

САЩ разполагат с разузнавателна информация, която потвърждава участието на "Ислямска държава" в нападението. През последните седмици Вашингтон е предупредил руските власти за възможността от атака, предава REUTERS, цитирана от БТА. В интернет „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението без да дават никакви подробности.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00