Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Споразумението е причината за провала на преговорите

Снимка: БГНЕС

Лидерите на ПП-ДБ все още не са излезли с официален коментар след решението на предложената за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да се откаже от връчения ѝ мандат за съставяне на кабинет, която също така заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет. Без коментар остава и изявлението на премиера в оставка Николай Денков, който се обърна към ГЕРБ-СДС с призив да спазят договорката отпреди 9 месеца да се сменят само премиерите и да не хвърлят страната в хаоса на предсрочните избори. 
Единствената реакция е пост във Фейсбук на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, в който той посочва, че според него не спорът за министерски кресла, а споразумението, върху което работеха преговорните екипи на двете формации, е причина за провала на разговорите.
В пресконференцията си снощи Мария Габриел заяви, че причина за провала са постоянно променящите се искания на партньорите от "сглобката". След като от ГЕРБ са се съгласили за министри на отбраната и енергетиката да останат досегашните фигури - съответно Тодор Тагарев и Румен Радев, каквото беше искането на ПП, от ПП са поискали и смяна на вътрешния министър, което е преляло чашата – уточниха от преговарящия екип на ГЕРБ-СДС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15