Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

Снимка: facebook.com/SLNGband

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов, познат и като вокал на Сафо, и като автор на песни. Именно Влади е написал музиката и текста на най-новата песен на Сленг – "Лъжи и истини", видеото към която ще има своя официална премиера пред публика тази вечер, 28 март, в клуб в сградата на Столичната библиотека. Там музикантите ще представят за първи път на живо новия си сингъл, но и емблематични свои хитове като "Мой свят", "Синьо", "Любовта няма край", "Бял прах", кавъри на любимите на всички Tears for Fears, Depeche Mode, Peter Gabriel, U2 и др.

Освен певец и автор на песни, Влади Михайлов е и много популярен актьор, познат от телевизионния и кино екран. Той е привлякъл за заснемането на клипа към песента актьорите,с които играе в хитовия телевизионен сериал "Братя" – Мартин Димитров, Радослав Владимиров и Сара Драгулева. Младите артисти са решили да дарят хонорарите си от видеото за благотворителна кауза.

Владимир Михайлов
Според Влади Михайлов, песента е с послание – говори за разделението помежду ни в социалните мрежи, където е много лесно и безопасно да проявяваш омраза и да омаловажаваш вярванията на другия. В музикален план звученето е решено с почит към 80-те години на ХХ век, разказва барабанистът в Сленг Алекс Лазаров:

"В момента се задава един модел, от който ние се влияем по някакъв начин. Естествено, има корени и от 80-те, и от 90-те – по-скоро от 80-те, защото се оказа, че абсолютно всички сме фенове на музиката, която се е правила 80-те години, не само рок музика. И всъщност в новата песен "Лъжи и истини" най-много си личи този почерк – осемдесетарският. Ние стремглаво и стриктно искахме тази песен да го има този нюанс. И, естествено, имайки предвид, че излиза през 2024-та година, няма как да няма и нещо от модерната гледна точка. Така че резултатът от този хибрид, който направихме, е в "Лъжи и истини", и сме много щастливи от това."


В програмата на концерта на 28 март музикантите от Сленг са включили и една изненада – песента "Коя си сега" от албума "Бели петна", която навремето не е получила подобаващо медийно внимание.  Идеята им е да въвлекат хората от публиката да снимат каквото решат от изпълнението на тази песен, и да го изпратят на групата. Този материал ще се монтира и така феновете ще станат режисьори на първото официално лайф видео на Сленг.

Снимки: facebook.com/SLNGband



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15