Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-и рожден ден на БГ БЕН - единствения български вестник във Великобритания

Снимка: БГ БЕН

На днешния ден през 2004 година на бял свят излиза "БГ БЕН" - единствения български вестник във Великобритания. Тази година излезе 500-ият брой на изданието. Усилията на екипа са насочени към укрепването на връзките сред българската общност и практическите решения по проблемни въпроси. 

Чрез интервютата си изданието предоставя възможност на известни български актьори, музиканти, писатели, да представят творчеството си пред българската общност в Англия. 

"Най-голямото удовлетворение идва, когато успяваме да окажем помощ на сънародниците ни на Острова, на българските самодейни театрални трупи, на малките и големите певци, на писателите, на българските училища, техните ученици, учители и директори", отбелязват от екипа на изданието. В момента независимата медия се бори за оцеляване, тъй като се сблъсква с финансови трудности. За издръжката си разчита на реклами и безвъзмездна финансова подкрепа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Унгария представиха новия брой на "Български вести“

Излезе новият брой на "Български вести“ - месечно издание на Българското републиканско самоуправление в Унгария. В изданието има статия и снимки за откриването на новия Български културно-образователен център в Будапеща. "На 12 юни красивата зала..

публикувано на 09.07.24 в 14:28

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13

Абитуриенти от българско училище в Париж - с филм-изповед за ученическите си години

Дванайсетокласници от Първа българска гимназия в Париж пуснаха документално филмче, в което разказват свои истории от годините, прекарани в българското школо. Филмът, озаглавен "Нашата история. Съботна глътка България" е създаден от едно момиче и пет..

публикувано на 08.07.24 в 17:12