Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сахарският фин пясък ще се носи над страната до 2 април

Снимка: БГНЕС

Снегът над столицата в планината Витоша пожълтя, защото преносът на сахарски пясък продължава. Над България явлението ще се запази поне до вторник. В западната половина на страната ще е със средни до високи концентрации, на изток ще са по-ниски, съобщи Националният институт по хидрология и метеорология. Преносът на сахарски прах е обичайно в пролетните месеци, когато атмосферната циркулация води до увличане на частици от пустинята в Северна Африка. Във вторник с промяна на вятъра и въздушния поток от северозапад, концентрацията на сахарски прах над страната ще намалява. Медиците съветват по-чувствителните хора, страдащи от дихателни проблеми да носят маски навън. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Черноморската риба се скри надълбоко заради топлата морска вода

Високите температури на морската вода, които по южното Черноморие достигнаха 30 градуса прогониха сезонната риба навътре в морето. Заради горещините, съчетани с нетипичните продължителни северни течения липсват характерните за летните месеци попчета и..

публикувано на 07.08.24 в 12:55

Монтана – градът отвъд шаблоните

Един от областните градове в Българския Северозапад е Монтана. Според статистическите данни регионът не може да се похвали с особено високи показатели в сферите на инфраструктурата, икономиката, образованието, социалните услуги. По данни от изминалата..

публикувано на 07.08.24 в 11:20

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15