Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията “Походът на книгите“ насърчава детското четене

Снимка: FB/BulgarianBookAssociation

Националната кампания “Походът на книгите“ ще бъде открита в София на днешния Международен ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Събитието, чиято цел е да насърчи детското четене, се организира от Асоциация “Българска книга” в партньорство с образователното министерство, Българската библиотечно-информационна асоциация и Столичната библиотека.

В рамките на кампанията ще се проведе инициативата “Четяща класна стая”, в която 15-минутно четене на ден в училищата ще бъде съчетано с дейности, насърчаващи творческите изяви на учениците.

“Известните българи четат на деца” ще се състои и през т.г. с участието на писатели, артисти, спортисти, политици и журналисти. Програмата предвижда също “Маратон на четенето” в библиотеките в цялата страна, както и връчване на националната награда “Бисерче вълшебно“, за която гласуват децата. 

“Походът на книгите“ ще продължи до 23 април под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00
Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59