Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

4
Снимка: БТА

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата, е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути и забележителности в приложението.

Благодарение на тази функция на търсачката потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове, но инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова компанията се стреми да актуализира изображенията редовно.


За първи път специалните им автомобили заснеха българските градове през 2012 година и от тогава насам редовно обновяват кадрите. Снимки от предишните заснемания също са достъпни за потребителите, които проявяват интерес да разгледат развитието им през годините. 

Снимки: БТА


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ТОП 7 на най-красивите и загадъчни пещери в България

България е осеяна с над 5 хиляди пещери, коя от коя по-тайнствени и недостъпни, всяка със своята история, завладяваща красота и загадки. Част от тези истински подземни съкровищници са благоустроени и посрещат туристи. Ето някои от..

публикувано на 17.07.24 в 09:35

София отчита нов ръст на чуждите туристи от началото на годината

Пристигналите туристи в София бележат ръст от 12%, спрямо същия период през 2023 г., съобщиха от Министерството на туризма. От Столичната община информираха, че регистрираните нощувки за полугодието са малко над 1,3 млн., което е с 10% увеличение спрямо..

публикувано на 16.07.24 в 12:54

Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада – защо да изберете Царево за лятната си почивка

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа!  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни..

публикувано на 15.07.24 в 06:55