Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът се срещна с български ученици в Черна гора

Снимка: БТА

В черногорската столица Подгорица вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ръководители и ученици от Асоциация "Докосни дъгата". Те са на посещение в Черна гора до 7 април по програмата "Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности”. Целта е обмен на културни практики и традиции.

Учениците, които са от Велико Търново, Габрово, Смолян, Плевен, Горна Оряховица, Рудозем посрещнаха вицепрезидента с песента "Йовано, Йованке" и цветя. Те разказаха за своето посещение в Черна гора.

Вицепрезидентът сподели, че е в Черна гора за отбелязване на 20-та годишнина от катастрофата в река Лим, отнела живота на 12 български деца от Свищов. Йотова добави, че ще се срещне и с кмета на община Цетине Никола Джурашкович. Двамата ще обсъдят инициатива за поставяне на паметник на Иван Вазов в черногорската столица. По думите ѝ патриархът на българската литература най-добре е обрисувал Черна гора и нейния горд народ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Фолклорна танцова формация „България“ в Централна Англия

На фестивал в Устър, Англия, играха български народни хора

Танцьорите на Фолклорна танцова формация "България" в Централна Англия от школите в Нотингам, Ковънтри и Стаффорд по покана на Формацията за народни танци в Устър "Нестинари-Детелина" представиха страната ни във фестивала Устър Шоу (Worcester Show) в Устър,..

публикувано на 15.08.24 в 17:14

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47
Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37