Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещу 5 млн. евро лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево" става държавна

Снимка: Пресцентър МЗ

След много сериозни усилия и юридическа кореспонденция, БАБХ ще управлява и частната лаборатория на Капитан Андреево, в която досега работеше "Евролаб 2011“, съобщи пресцентърът на МЗХ. Срещу 5 млн. евро тя преминава в ръцете на държавата, която единствена ще контролира плодове, зеленчуци и храни за човешка консумация.

Пред производители и преработватели на плодове и зеленчуци днес в Старосел министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев посочи, че на ГКПП Капитан Андреево ще работят вече две лаборатории за проверка на плодове и зеленчуци, като пробите и в двете лаборатории на БАБХ ще се правят за времето от 30 мин. до 6 часа.

На дискусията в Старосел Вътев представи законодателните инициативи на МЗХ, сред които последните промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, планираните промени в Закона за кооперациите с цел насърчаване на създаването на кооперативи и законопроекта за веригата на доставки на земеделски продукти и храни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00