Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За поредна година български хумор завладява Хамбург

17-о издание на Биеналето на българския хумор в германския град

Сн.: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург

На какво се смеят варненци, бургазлии, габровци и софиянци? А българите извън страната? Студентите и хазяите, дето им дават квартира? Отговор за пореден път ще търси Биеналето на българският хумор в Хамбург. СЕДЕМнаДЕСЕТО (така го изписват те) издание на веселото събитие е тази неделя, 7 април – научихме от организаторите от клуб "Хумор" към Културното дружество "Клуб на българските жени и семейства"с председател д-р Емилия Юнкер.  Призивът им към всички нас е НИКОЙ ДА СЕ НЕ КОСИ! КАМО ЛИ да СЕ ПРЕДАе!

Д-р Емилия Юнкер

"В Хамбург има много варненци, малко по-малко бургазлии, малко шопи от София и Софийско поле и габровци и севлиевци… всички те ще усмихнат сърцата си и сърцата на хората около нас" – пише в писмо до Радио България д-р Юнкер. И тази година мотото на Биеналето, което ще започне точно в 14:00 местно време ("zur gondel" cafеrestaurant 22303 hamburg: kaemmererufer 25) е "Българинът е оцелял, защото се е смял". То ще предложи "що е най-" от живота на българите. Хубава шега и виц от старо време чак до днес, през хумористични рисунки и музика до възможност да опитате заложбите си на стендъп комик. Помислено е и за най-малките, като в програмата е предвидена и част с детски хумор.


Както и в предишни издания, и на тазгодишното биенале на живо ще бъдат прочетени хумористични текстове и усмихнати истории, изпратени предварително до организаторите от българи от цял свят, с които палитрата от български закачки ще бъде още по-пъстра и интересна. Ограничения няма, а очакванията – добро настроение. "Никой не треба да е перфектен!" – казват от група "Хумор" на Културното дружество.


Входът е без билет, а с усмивка или оптимизъм. Който може – и с двете, защото най-важното е "да си разтурим проблемите" поне за малко! Поканени са всички, обединени от трибагреника, вярата в доброто и в света! И ако пролетта е усмивката на живота, който се "изправя" от зимен сън, нека заедно се хванем за ръка и погледнем ведро слънцето!

Съставил: Весела Кръстева 

Снимки: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10