Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският лицей "Васил Левски" в Кишинев се сдоби с бюст на Васил Левски

Снимка: facebook.com/arbomoldova

Българският лицей "Васил Левски" в Кишинев, Молдова, се сдоби с бюст на националния герой на България Васил Левски. Това стана благодарение на Асоциацията на българите по света. 

На тържествената церемония по откриването на бюста присъстваха председателят на Асоциацията Младен Станев, председателят на Парламента на АБС Христо Христов и българският историк проф. Николай Овчаров, който разказа на учениците интересни факти от българската история и им подари книги. Сред присъстващите бяха също посланикът на България Мая Добрева и председателят на Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова Георги Барбаров.

Директорката на лицея Наталия Ярославская изтъкна, че новият бюст ще напомня постоянно на учениците за подвига на Апостола.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49