Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният секретар на МВР оттегли оставката си, била подадена под натиск

Живко Коцев
Снимка: БГНЕС

Подалият оставка главен секретар на МВР Живко Коцев се включи в брифинг на премиера Николай Денков и обяви, че оттегля оставката си и остава на поста. По думите му, той е действал под огромен психологически и морален натиск. По думите на Денков, натискът е упражнен от вътрешния министър Калин Стоянов, който фигурира и в служебния проектокабинет, и от "много високопоставени лица от прокуратурата". Коцев се е срещал с президента Румен Радев, който е запознат със случая. Премиерът и президентът са се разбрали, че няма да бъде придвижена процедурата по освобождаването на Живко Коцев от поста главен секретар на МВР.
Стана известно, че при вчерашната акция срещу агенция "Митници" Комисията за противодействие на корупцията е претърсила и дома на главния секретар Живко Коцев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50