Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста директора на митниците Петя Банкова и бизнесмена Стефан Димитров

Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд постанови мярката “задържане под стража“ за директора на Агенция “Митници“ Петя Банкова и бизнесмена Стефан Димитров.

Двамата се явиха пред съда по обвинение за участие в организирана престъпна група. С тях трябваше да бъде и бащата на Стефан Димитров – Марин, но преди заседанието той е бил откаран в “Пирогов”, съобщи съдията.

Шефката на Агенция “Митници“ е задържана за 72 часа

На 4 април т.г. Петя Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в ОПГ с търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, каза тогава пред журналисти нейният адвокат Аделина Натина.

На влизане в залата Петя Банкова заяви, че не е вземала пари от никого и отрече да е свързана с издирвания за контрабанда Николай Николов – Паскал. По думите й, задържането й е ответен политически удар заради нейни разследвания на контрабандни канали.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45