Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете.

В изхвърлянето 19-годишният Насар записа три успешни опита - 170, 176 и 181, като последното бе и световен рекорд в движението. Веднага след това обаче колумбиецът Йеисон Лопес вдигна 182. Все пак постижението на Карлос е световен рекордьор за младежите.  

В изтласкването Насар без никакви проблеми се справи с 215 килограма, с което не само си осигури златен медал в турнира, но и изравни световния рекорд в двубоя, който е 396 килограма и е притежание на китаец Ли Дайин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Никола Господарски

Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане`2025

В последния ден от Европейското първенство по гребане, което тази година бе в Сегед (Унгария), градът-домакин предаде "щафетата" на Пловдив, който ще организира най-голямото гребно състезание в Европа през следващата 2025 година. На тържествената..

публикувано на 29.04.24 в 19:10
Боряна Калейн

Общо два бронзови медала за Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн завърши трета на финала с обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Така с два бронзови медала – единия спечелен вчера в многобоя, тя завърши участието си на турнира. Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в..

публикувано на 28.04.24 в 15:11
Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36