Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънцето се завръща в понеделник с температури до 25°

Снимка: БТА

През нощта ще има разкъсана, главно над Югоизточна България значителна облачност, но без валежи. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София 5°-6°. В понеделник ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието, в София 21°-22°.
В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 10°-13°. 
На Балканския полуостров ще бъде слънчево и топло. Най-топло ще е в Скопие - 26°, а най-прохладно - в Истанбул - 18°.
Значителна облачност и валежи от дъжд ще има в Португалия и западната половина на Испания. В района на Ла Коруня и нос Ортегал ще има и гръмотевична дейност. Дъждовно ще бъде и в Ирландия, Великобритания, Ла Манш и Северозападна Франция. Над останалата част от Западна Европа, южната половина от Скандинавския полуостров, Дания, Прибалтика, Полша и Беларус облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Сняг ще вали в северната половина на Швеция, Финландия и Европейска Русия. Над централноевропейските страни, Италия и Украйна ще е предимно слънчево. На европейския континент най-топло ще е в Белград и Мюнхен - 28°, а най-студено - в Санкт Петербург - 12°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00