Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магията на българските шевици завладя консулството ни в Ню Йорк

8
Снимка: фейсбук/Генерално консулство Ню Йорк

Модно ревю на дрехи с народни мотиви, дело на варненската дизайнерка Мая Неделчева се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Елегантната колекция е била представена от танцьорите на ансамбъл Gorana Dance, научаваме от публикация на фейсбук страницата на Консулството. В дефилето са се включили и дами от българската общност в града.


Водеща идея в работата на Мая Неделчева е да вплете българските традиционни мотиви в съвременното облекло на българката. Създателката на моделите е представила пред гостите в Ню Йорк богатството на българските шевици.


Гостите са били приветствани от генералния консул в Ню Йорк Ангел Ангелов, който е споделил свои мисли относно начините, по които общността ни зад граница изразява връзката си с България.


Съвсем естествено финал на ревюто е поставило традиционно българско хоро.


Снимки: фейсбук/Генерално консулство Ню Йорк




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37

Българка е номинирана за магистър на годината на Университета в Утрехт

Българката Биляна Манолова, изследвала начина, по който разказваме за комунистическото си минало, е сред тримата номинирани за годишната награда за завършилите магистратура в Университета в Утрехт, съобщи "Дневник". Тя е от София, учила е в испанската..

публикувано на 13.08.24 в 14:41

Българи от Молдова представиха фолклора си край езерото Белеу

Ансамбълът "Червена китка" при Дома на културата "Степан Танов" в Тараклия представи българската култура на фолклорния фестивал BelEU Fest-2024 в Кахулски район на брега на езерото Белеу. Програмата на ансамбъла е включвала български народни песни и..

публикувано на 12.08.24 в 14:39