Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Безкрайно"

Снимка: YouTube / @jdragner

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя бележи нов период в творческия път на певицата, защото за разлика от по-танцувалните песни, които записва досега, това е първата ѝ балада. Работата по нея започва още през 2020 г., когато се запознава с композитора Щерион Пилидов. Той изпраща на Йоанна демо версия на песен, която ѝ харесва от първо слушане. За текста певицата се обръща към различни автори, за да предадат нейната идея за любовта в най-пълния ѝ смисъл, в най-чистата ѝ форма – не насочена само към партньори, а да е всеобятна, за да може всеки да се открие в тази песен. Да се намерят най-подходящите думи се оказва трудна задача, и така песента остава в позиция на изчакване. 

Междувременно кани своя съученик Свет Радославов да изсвири красивите цигулкови партии, които внасят едновременно напрежение, емоционалност и финес. Въпреки натоварения си график в Съединените щати, където Свет живее и работи, той откликва с радост, дава идеи и при едно от посещенията му в България успяват да направят записите с него. Още една съученичка и приятелка на Йоанна гостува в песента – небезизвестната Криста, която записва беквокалите.

Чак година по-късно точните думи за песента идват при Йоанна:

"Една вечер, без да очаквам, просто ми се изляха тези думи, и казах – "Това е!" За мен те пресъздават най-точно това, което аз чувствам и искам да кажа. А именно дългото очакване на тази прекрасна любов, която да ти се случи и да те изпълни, копнежа по нея.И това да кажеш на някой, че безкрайно много го обичаш, и че това е силата, която ти дава мотив да продължаваш да живееш, да се развиваш и да правиш това, което обичаш. И да обичаш още по-силно и по-силно – безкрайно! Защото истинската любов – тя е безкрайна."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15