Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

Снимка: БГНЕС

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои напрегната предизборна кампания, и, както той обеща, правителството ще запази хладнокръвие и ще се води от законите, здравия разум и интересите на гражданите. „Служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях“, подчерта Главчев.
На днешното заседание министрите гласуват план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни. По предварителна информация необходимата сума възлиза на 100 млн. лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00