Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

Снимка: БГНЕС

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 8°, а максималните - между 25° и 30°, в София – около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18°, на 2000 м – около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 24°, а на морската вода – около 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде слънчево и топло и температурите още ще се повишат. В Белград ще бъде 30 градуса, в Атина и Букурещ – 27, в Истанбул – 22.

Над Пиренейския полуостров, Италия, Западна и Централна Европа ще бъде слънчево. През деня облачността ще се увеличи над северните райони на Франция, страните от Бенелюкс и Северна Германия, но ще остане без валежи. Облачно и дъждовно ще бъде в Ирландия и северната част от Великобритания. Облачно с валежи от дъжд, в Норвегия от сняг, ще бъде времето на Скандинавия полуостров. Дъжд ще превалява и в Полша, прибалтийските страни, Беларус, Северозападна Украйна. В южните райони на Норвегия и Швеция, в Дания, Полша и прибалтийските страни ще духа силен вятър. Над останалата част от Източна Европа ще бъде облачно, в северната половина с превалявания от дъжд, а в крайните северни райони от дъжд и сняг. В Мюнхен ще бъде 28 градуса, в Мадрид – 27, в Рим и Виена – 25, в Париж – 19, в Москва – 15, в Санкт Петербург – 12, в Стокхолм – 9.

В Чикаго и Кейптаун ще бъде 27 градуса, а в Ню Йорк и Мелбърн – 21.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37