Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското училище "Иван Вазов" в Париж се готви за 10-ия си рожден ден

Снимка: Facebook / Българското училище „Иван Вазов“ в Париж

Учениците и учителите от българското неделно училище "Иван Вазов" в Париж готвят специален концерт, с който на 19 май от 11,30 ч. ще отбележат 10-ата годишнина от създаването на школото.

Това е "мястото във Франция, в което ние заедно чертаем на български бъдещето на нашите деца", написа във Фейсбук Янета Димитрова, преподавател в училището. 

Програмата предвижда български песни, танци, стихове и много друго. "Концертът ще бъде една българска прегръдка, подарък за всички българи, които дойдат и споделят тази радост с нас и прекрасна изненада за нашите френски и чуждестранни приятели", отбелязва Янета Димитрова.

На концерта на 19 май ще се състои премиерата на специална за децата и училището песен.

Училището е създадено от сдружение "Христо Ботев" на нашите сънародници във френската столица. То е признато от българските власти и предлага обучение, гарнирано с много любов към децата. Там те изучават български език и литература, история и география на България според учебните планове и програми за българските училища в чужбина, а така също имат богата извънкласна дейност.

В училището се обучават деца от 3 до 18 години, които получават удостоверения за проведено обучение, признати в България. Всички преподаватели са с учителска правоспособност.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители..

публикувано на 20.05.24 в 19:18

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04