Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души получиха нови органи след трансплантация

Снимка: ВМА

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация, осъществена от екип на “Пирогов” с координатор д-р Христо Христов, съобщиха от изпълнителната агенция “Медицински надзор“.

Близките на изпаднал в мозъчна смърт петдесет и девет годишен мъж решиха да дарят неговите органи, за да помогнат на непознати за тях хора. Така лекарите във Военномедицинска академия трансплантираха черен дроб на четиресет и девет годишен мъж, а в Александровска болница два медицински екипа трансплантираха бъбреци на шейсет и четири годишна жена и на петдесет и един годишен мъж.

Пациентите се намират в добро общо състояние и остават в реанимацията под лекарско наблюдение.БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01