Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Снимка: Facebook /Булгапея

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора.

"В най-наситения с музикални събития месец успяхме да намерим и един слънчев следобед, в който да отбележим 5-ата годишнина от създаването на "Булгапея" с чудесен български домашен прием и приятна разходка", написаха във Фейсбук от групата, която изпълнява песни от различните фолклорни области на България.

По случай годишнината всяка от участничките подарила по едно лале на ръководителката на формацията и в крайна сметка се получил приказен - шарен, весел и неповторим, букет. "Да са ни пъстри, катерещи нагоре и удовлетворяващи и следващите 5!", си пожелават българките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04
Зографски манастир в Атон

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” се открива в Рим по случай 24 май

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” ще бъде открита на 22 май в Папския латерански университет в Рим. Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, е част от програмата на Българската православна църковна община “Свети..

публикувано на 18.05.24 в 11:03

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50