Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Снимка: Facebook /Булгапея

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора.

"В най-наситения с музикални събития месец успяхме да намерим и един слънчев следобед, в който да отбележим 5-ата годишнина от създаването на "Булгапея" с чудесен български домашен прием и приятна разходка", написаха във Фейсбук от групата, която изпълнява песни от различните фолклорни области на България.

По случай годишнината всяка от участничките подарила по едно лале на ръководителката на формацията и в крайна сметка се получил приказен - шарен, весел и неповторим, букет. "Да са ни пъстри, катерещи нагоре и удовлетворяващи и следващите 5!", си пожелават българките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49