Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Снимка: bileti.co.uk

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон.

Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните ритуали на гетите. Древните траки са издигнали тук над 100 могили, пресъздаващи небесни съзвездия и отразяващи стремежа към хармония между Земята и Вселената и безсмъртие на душата.

Авторът Драгомир Богомилов е фотограф и журналист, който взима участие в археологическите проучвания в резервата. Една част от заснетите находки са публикувани в авторитетни издания, като списание National Geographic и Le Figaro. Някои негови произведения са представяни на фотоизложби във Великобритания, САЩ, Швейцария, Русия, Башкирия.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15

"Земята на розите" – филм за надеждата, че можем да сме по-добри и приемащи хората с увреждания

Данни от преброяването на населението у нас, проведено през 2021 година, сочат, че в страната живеят 654 547 лица, които имат призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане. От тях 22 248 са деца, а 632 299 са лицата на възраст 16 и..

публикувано на 09.07.24 в 07:05