Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Георги Стоев
Снимка: Личен архив

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял свят.

Въпреки че страната ни все още не е пълноправен член на Организацията, България е избрана като страна-домакин за представянето на това първо по рода си международно проучване.


Проучването е осъществено в над 20 държави от четири континента, а Фондация "Лъчезар Цоцорков" обезпечава включването на България в него, като проектът у нас се реализира в партньорство с Министерство на образованието и науката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00