Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане`2025

Никола Господарски
Снимка: Организационен комитет

В последния ден от Европейското първенство по гребане, което тази година бе в Сегед (Унгария), градът-домакин предаде "щафетата" на Пловдив, който ще организира най-голямото гребно състезание в Европа през следващата 2025 година.

На тържествената церемония флагът символично бе предаден от ръководителя на Европейското гребане Анамари Фелпс на Никола Господарски – директор "Състезания" към Организационния комитет на Европейското първенство гребане в Пловдив.

В шампионата в Пловдив ще се включат и състезатели със специални потребности.

Очакванията са, че през 2025 г. в Града под тепетата ще дойдат между 750 и 950 гребци от почти всички европейски страни. Те ще се състезават в 350-400 "академични" лодки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10