Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик на границата с Гърция

Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни, съобщава кореспондентката на БНР Кети Тренчева. И в двете посоки - към Гърция и към България, повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи коли. Работят всички ленти и гишета за проверка на документите. Спокойно е преминаването на автомобилите и в двете посоки на другия граничен пункт с Гърция - "Илинден-Ексохи".
Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП "Дуранкулак-Вама веке" през празничните дни - на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа; на 2 и 4 май от 16 до 22 часа, съобщават от МВР.
На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с модернизация. Пътните платна са стеснени, временната реорганизация на движението може да удължи времето за преминаванe през пункта.
Трафикът на границите с Турция и Северна Македония е нормален.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12