Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Снимка: visit.varna.bg

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от тях на български, а друга част - на английски език. Туровете на английски ще се провеждат всеки понеделник вечер от 18:00 ч. през юли и август и ще са с продължителност до 2 часа.
Инициативата се провежда за единадесета поредна година, като организатори са дирекция „Туризъм“ към община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. С Туристически информационен център Варна можете да се свържете на стационарен телефон +359 52 820 690. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22

Огнеборци от България гасят пожари край Солун

Български пожарникари гасят огнища край Солун в помощ на гръцките си колеги и доброволци, предава БТА. 44 пожарникари с две пеши групи и 12 противопожарни автомобила работиха за потушаването на пламъците край града. Два от автомобилите и осем пожарникари са..

публикувано на 19.07.24 в 09:10
Село Воден след пожара

Пожари, хора, държава...

Горещини, силен вятър, огнен ад. На това стана свидетел и България в последните дни. Изпепелени къщи, погубени домашни и диви животни, унищожена реколта, осакатена природа…  И човешка мъка след огъня. „Аз съм на 66 години. В тази къща съм..

публикувано на 19.07.24 в 00:10