Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българчета във Валенсия боядисваха яйца и плетоха кошнички за Великден

Неделно училище ¨Васил Левски“ във Валенсия
Снимка: Консулство на България, Валенсия

През отминалия уикенд ученици от неделно училище "Васил Левски" към  Асоциация "Прогрес", град Валенсия, Испания, участваха в традиционната работилница за боядисване на яйца, а към тях с готовност се присъединиха и техните родители. Целта на мероприятието е да се запазят автентичните български традиции и обичаи и децата да се научат сами да боядисат своите великденски яйца. В работилницата се включиха и малуганите от предучилищната група, които нарисуваха великденски картички. Първокласниците изработиха великденски кошнички за яйчицата, а по-големите ученици показаха и съвременни техники за боядисване – декупаж, с памук, декорации от листенца и цветчета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Камелия Нейкова

Над 30 000 българи са заявили желание да гласуват в чужбина

В Централна избирателна комисия (ЦИК) са получени 30 688 заявления за гласуване в чужбина. Те са по-малко от тези за изборите на 9 юни, каза председателят на комисията Камелия Нейкова пред bTV. Всеки, който има право да гласува и се намира в..

публикувано на 02.10.24 в 09:38

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50