Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнична програма в Националния военноисторически музей

Снимка: БГНЕС

В Деня на храбростта, който е и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей отваря вратите си за желаещите да го посетят. С вход свободен от 10,00 до 17,00 ч. ще бъде достъпът до всички експонати.

Освен постоянната хронологична и външна експозиция посетителите ще могат да разгледат и трите временни изложби – “Армията във време на промени“, “Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ и “Българската армия – 20 години част от НАТО“.

В 11,30 ч. ще започне концертът на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.

Музеят ще предложи и различни атракции с военен характер, сред които дегустация на емблематичната боб чорба, подготвена от военен готвач. А ако времето позволява, гостите ще влязат в кабините за управление на вертолетите Ми-2, Ми-8 и на ракетния комплекс 2К 52 Фрог “Луна-М“.

Ден на отворените врати ще има и във филиалите на музея във Варна и Крумово.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55