Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев: България е имала, има и ще има велики воини

Димитър Главчев
Снимка: gov.bg

Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и войници”, написа във фейсбук страницата си служебният премиер Димитър Главчев по повод днешния Ден на храбростта и празник на българската армия. По думите му, България е имала, има и ще има велики воини и армията ни помни славни битки.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски честити празника на българските воини, мъже и жени, посветили живота си на опазването на Родината. “Във времена на войни и множество предизвикателства единството и заедността в името на общата сигурност и опазването на живота и здравето на хората са най-голямата ни сила. Гергьовден, Хъдрелез, Хъдерлез, Едрелез празнуват всички етноси и религии като символ на обновлението на природата, плодородието и берекета”, заявява той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15