Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив се открива XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Елитни солисти и ансамбли ще участват в петнайсетото издание на международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, който се открива днес в Пловдив.

Началото ще бъде поставено от големия български цигулар Светлин Русев. Той ще изпълни солови пиеси, а на финала ще свири заедно с младия талант Виктор Трайков и пианистката Мария-Елена Средева.

“Белгийски брас солисти” и дуото Страшо Темков – флейта и Елена Атанасовска – пиано от Северна Македония са чудестранните гости в програмата. След българските музиканти изпъкват имената на оперната прима Красимира Стоянова, която ще се изяви заедно с пианиста Людмил Ангелов, както и на Веско Ешкенази – концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам. Цигуларят ще си партнира с Вероника Тодорова – акордеон и с Георги Милтиядов – пиано.

Сцена на фестивала ще станат знакови места за града – Балабановата къща, Епископската базилика, Римският стадион и Малката базилика.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Нещо по-така"

Музикантите от DEEP ZONE Project отново ни поднасят комбинация от клубно звучене с привкус на български фолклор в песента си "Нещо по-така", този път заедно с Бисера и Лидия. Когато Диан Савов, известен като DJ Dian Solo, се обажда на двете певици с..

публикувано на 24.09.24 в 10:15

"Отдавна знам"

Проектът "Пеещи артисти" на продуцента Игор Марковски има вече своята 41-ва песен със заглавие "Отдавна знам". В нея се срещат гласовете на певицата Майя Йорданова и композитора Момчил Колев, който е написал музиката. Синът му Калоян Колев е направил..

публикувано на 23.09.24 в 10:15

"Само морето"

В последните дни на лятото Теди Русева с артистичен псевдоним Тиара представя новата си песен "Само морето". С нея актрисата, чиято музикална кариера е започнала едва преди четири години, сбъдва своя съкровена мечта – да участва в конкурса "Бургас и..

публикувано на 20.09.24 в 10:15