Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Снимка: БГНЕС

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От броя им зависи колко секции за гласуване ще бъдат образувани зад граница.

Най-много желаещи да гласуват до момента има в Турция с подадени 17 хил. заявления, следвани от живеещите в Германия – над 1600, и във Великобритания и Северна Ирландия – 1400.

Сънародниците ни в чужбина са подали над 6000 електронни заявления за участие във вота за европейски парламент.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме..

публикувано на 20.09.24 в 08:20
Ник Тодоров

България е на финала на Световната купа по паеля във Валенсия

Готвачи от България, Ирландия, Франция, Италия, Румъния, Колумбия, Мексико, Перу, Пуерто Рико, Обединените арабски емирства, Китай и Япония са сред финалистите на престижния конкурс World Paella Day CUP във Валенсия, Испания.  България ще стиска..

публикувано на 20.09.24 в 07:10

Българка оглави Организацията на генералните консули в Торонто

Представителят на България – генералният консул Велислава Панова беше единодушно избрана за президент на Организацията на генералните консули в столицата на най-гъсто населената провинция в Канада - гр. Торонто, провинция Онтарио. За това съобщават от..

публикувано на 19.09.24 в 16:07