Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно време с превалявания в понеделник

Снимка: БТА

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 15° и 20°, в София – около 16°.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще превалява дъжд, над около 1800 м – сняг. По-значителни валежи ще има в Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 11°, на 2000 м – около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно, следобед валежите ще отслабват и спират. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°-15°, а на морската вода – 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите облачността ще бъде значителна и на места главно в западните райони ще вали дъжд. В източната част от полуострова валежите постепенно ще спират. От североизток ще продължи да нахлува студен въздух. В Атина ще бъде 25 градуса, в Белград – 23, в Букурещ – 18, в Истанбул - 17.

Над по-голямата част от Стария континент облачността ще бъде значителна. С преминаване на студен атмосферен фронт, свързан с циклон над Британските острови, времето в Западна Европа и северозападните райони на Пиренейския полуостров ще бъде дъждовно, на места с гръмотевици и значителни количества на валежите. Над Финландия, Европейска Русия и Украйна ще бъде облачно и на отделни места ще превали. Предимно слънчево ще бъде в южната част от Скандинавския полуостров, Дания, Източна Германия и Западна Полша, както и в Южна Испания и Южна Португалия. В Мадрид ще бъде 28 градуса, в Рим – 25, във Виена – 23, в Стокхолм – 22, в Париж – 21, в Мюнхен – 20, в Санкт Петербург и Москва – 12.

В Чикаго ще бъде 27 градуса, в Кейптаун – 23, в Ню Йорк и Мелбърн – 20.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05