Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно време с превалявания в понеделник

Снимка: БТА

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 15° и 20°, в София – около 16°.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще превалява дъжд, над около 1800 м – сняг. По-значителни валежи ще има в Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 11°, на 2000 м – около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно, следобед валежите ще отслабват и спират. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°-15°, а на морската вода – 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите облачността ще бъде значителна и на места главно в западните райони ще вали дъжд. В източната част от полуострова валежите постепенно ще спират. От североизток ще продължи да нахлува студен въздух. В Атина ще бъде 25 градуса, в Белград – 23, в Букурещ – 18, в Истанбул - 17.

Над по-голямата част от Стария континент облачността ще бъде значителна. С преминаване на студен атмосферен фронт, свързан с циклон над Британските острови, времето в Западна Европа и северозападните райони на Пиренейския полуостров ще бъде дъждовно, на места с гръмотевици и значителни количества на валежите. Над Финландия, Европейска Русия и Украйна ще бъде облачно и на отделни места ще превали. Предимно слънчево ще бъде в южната част от Скандинавския полуостров, Дания, Източна Германия и Западна Полша, както и в Южна Испания и Южна Португалия. В Мадрид ще бъде 28 градуса, в Рим – 25, във Виена – 23, в Стокхолм – 22, в Париж – 21, в Мюнхен – 20, в Санкт Петербург и Москва – 12.

В Чикаго ще бъде 27 градуса, в Кейптаун – 23, в Ню Йорк и Мелбърн – 20.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59