Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Владимир Малинов
Снимка: dnevnik.bg

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”.

Към настоящия момент той е над 450 млн. лв., като се очаква до края на регулаторния период, който ще приключи през юни, да достигне около 550 млн. лв. Няма как този натрупан дефицит да не се отрази върху цената”, заяви министърът пред БНТ. Той добави обаче, че все още има достатъчно време, за да бъдат предложени “правилните мерки”.

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Владимир Малинов каза още, че страната ни води преговори с Азербайджан за увеличаване на доставките на природен газ към България и през Турция, а не само през Гърция. В момента около 35% от синьото гориво у нас идва именно от Каспийско море по т.нар. “Южен газов коридор”.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Архив

"Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна

Национален "Поход за семейството" ще се проведе днес в три града на страната - София, Пловдив и Варна. В столицата проявата започва от 16 часа - от Народния театър "Иван Вазов", откъдето ще потегли към Съдебната палата, по булевард "Витоша" и ще стигне..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00