Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иранката Кимия Ализаде донесе на България европейска титла в таекуондото

Кимия Ализаде
Снимка: БФ Таекуондо

Родената в Иран звезда на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на България в първото си състезание под български флаг. Наскоро натурализираната иранка завоюва злато в категория до 62 кг на шампионата на Стария континент в сръбската столица Белград.

Кимия Ализаде
Във финала бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, която ще представя България на Олимпийските игри в Париж това лято, се наложи с 2:1 рунда над носителката на три бронзови медала от световни първенства и световна шампионка за девойки Алия Пауъл (Великобритания).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41