Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова
Снимка: Посолство на България в САЩ / Embassy of Bulgaria in the USA

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон.

Така виртуозните изпълнения на проф. Клинчарова ще бъдат всеобщо достъпни за всеки човек на Земята, се казва в съобщението.

Информацията за дарението стана ясна по време на посещението на българския посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова в Центъра на Библиотеката на Конгреса на САЩ за съхранение на аудио и видео наследството на човечеството.

Визитата бе организирана със съдействието на Бойко Антонов, бизнес анализатор в Библиотеката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Гугов и превъплъщенията на неговата гъдулка в етно, рок и класика

Гъдулката съвсем не е най-популярният инструмент, избиран от изпълнителите за изява на световните сцени. Да свириш на гъдулка по модерен начин, с репертоар в различни жанрове и стилове съвсем не е работа за аматьори. За да опитомиш този инструмент..

публикувано на 22.05.24 в 14:40

"Вместо отговор"

Всички знаем "Снегът на спомена" – една от емблематичните песни на Георги Минчев  по музика на Петър Ступел и текст на Александър Михайлов. Двама негови приятели – Михаил Белчев и Кирил Калев – са я вплели в своята песен "Вместо отговор" като..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

"Космическо привличане"

Ангел Дюлгеров – китарист, автор на музика, аранжор и музикален продуцент – през последните години се изгради като една от най-значимите фигури в проектите на повечето от най-успешните български музиканти. Той е част от екипите на Лили Иванова,..

публикувано на 20.05.24 в 10:15