Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум в София обсъжда бизнес възможностите между България и Мароко

Снимка: БТА

Българската търговско-промишлена палата организира днес в София българо-марокански бизнес форум. Събитието е подготвено със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Мароко и Палатата за търговия, промишленост и услуги на Регион Рабат – Сале – Кенитра. Делегацията от Мароко включва компании от хранително-вкусовата промишленост, селскостопанска техника и машини, недвижими имоти, автомобилна промишленост, информационни и комуникационни технологии, строителство и др.

По информация от българското Министерство на икономиката икономическото сътрудничество между България и Мароко датира от 1957 г., когато е подписана първата Търговска спогодба. Страните от ЕС са основен външноикономически партньор на северноафриканската страна. Евро-средиземноморското споразумение за асоцииране между ЕС и Мароко влезе в сила през 2000 г. и създаде зона за свободна търговия между ЕС и Мароко.

През 2023 г. търговско-икономическите отношения между България и Мароко бележат ръст в развитието си. Двустранният стокообмен нараства с 65%. Търговското салдо е положително за България.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54