Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Google дарява стипендии на младите изследователи в INSAIT

На снимката (от ляво надясно): Борис Георгиев, служебният министър на образованието и науката Галин Цоков, основателят на INSAIT Мартин Вечев, вицепрезидентът на "Гугъл ДиипМайнд" (Google DeepMind) Слав Петров
Снимка: БТА

Google отпуска 1 млн. долара за стипендии на млади учени, работещи в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT, към Софийския университет. Това е едно от най-големите дарения за стипендии в световен мащаб от технологичния гигант през 2024 г. За обявяването му в София пристигна вицепрезидентът на Research в Google DeepMind д-р Слав Петров. 

Заедно със служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, с основателя и научен директор на INSAIT проф. Мартин Вечев и с Борис Георгиев, директор на Google Cloud за Централна и Източна Европа и Централна Азия, те обявиха дарението на форум на компанията. В събитието участват експерти, бизнес лидери и иноватори, които обсъждат най-новите тенденции в облачните технологии, ефективното използване на технологиите на изкуствения интелект в образованието, в публичния сектор и бизнеса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46