Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наши дарители оборудваха компютърни зали в две албански училища с етнически българи 

Снимка: БГНЕС

Обединената гимназия в с. Шищавец и Средното училище в с. Борье, община Кукъс в Албания, в които се обучават етнически българи, се сдобиха с два компютърни кабинета благодарение на дарение, направено от Сдружение "Захари Стоянов". Учениците получиха общо 26 компютърни конфигурации, а най-малките сред тях бяха зарадвани с книжки за оцветяване с традиционни български носии. 

Зам.-кметът на община Кукъс Елгита Билали благодари за направената инвестиция от Сдружение "Захари Стоянов“, както и за ползотворното сътрудничество с българското посолство в Тирана. Тя изтъкна, че с помощта на неправителствената организация представителите на българското национално малцинство в района на Кукъска Гора вече разполагат с три оборудвани компютърни кабинета в селата Запод, Шищавец и Борье и над 400 деца получават достъп до модерния свят на технологиите. 

От своя страна, представителите на сдружението казаха, че възнамеряват да осигурят дарения и за други населени с български общности места в Албания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Работата в Бундестага ми позволи да натрупам много полезен опит

Животът зад граница не е нещо необичайно за сънародника ни Марин Йотов. Спокойно можем да кажем, че той е един своеобразен гражданин на света, тъй като за своите 34 години вече е живял в няколко европейски столици. В момента живее и работи в..

публикувано на 19.08.24 в 08:45

Картина на българче от Лондон намери дом на остров Света Анастасия

Александър Георгиев е едва 14-годишен, когато участва в първото Международното младежко биенале "Българските следи по света – с палитра, камера и слово" в Рим. Събитието, проведено през 2021/2022 г., преминава с голям успех, а картината..

публикувано на 17.08.24 в 05:05

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48