Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно с превалявания в неделя

Снимка: БТА

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около 21°.                      

В планините облачността ще бъде предимно значителна и ще вали дъжд. Следобед валежите ще спрат. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м – около 10°.
 
Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, следобед – предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-19°, а на морската вода – 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите също ще бъде неустойчиво. Повече слънце ще има над западните и северните райони. Следобед на много места ще превали, а временно интензивни ще бъдат валежите на отделни места в централната част на полуострова. В Атина ще бъде 29 градуса, в Белград – 28, в Букурещ – 27, в Истанбул – 24.

Над северната половина от Пиренеите, над Западна и Централна Европа, над Апенините и Централното Средиземноморие ще превали. Предимно слънчево ще бъде над Дания, южните райони на Скандинавския полуостров и Финландия, както и над по-голямата част от Източна Европа. Ветровито, с валежи от дъжд и от сняг ще бъде в северната част на Финландия и северозападните райони на Европейска Русия. Краткотрайни валежи от дъжд ще има и на места в балтийските републики, Беларус и Украйна. В Рим ще бъде 29 градуса, в Стокхолм – 26, във Виена – 25, в Санкт Петербург – 24, в Мадрид и Мюнхен – 22, в Париж – 20, в Москва – 19.

В Чикаго ще бъде 26 градуса, в Ню Йорк – 23, в Кейптаун – 18, в Мелбърн – 16.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53
An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15