Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024:

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Снимка: sofia.europarl.europa.eu

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент.

Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия те ще бъдат 118, в Германия – 103, в Испания – 64, в САЩ – 55, в Италия – 27, в Нидерландия – 24, в Канада – 16, във Франция – 15.

Сини хартиени бюлетини за европарламент, а зелени - за Народно събрание

Над 38 хил. българи за подали електронни заявления за участие на изборите

Заявления за гласуване извън страната са подали 38 293 души за участие във вота за народни представители и 15 575 – за членове на Европейския парламент.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16

Мотористи от Велики Преслав занесоха писмо до побратимения Челе ди Булгария

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов до колегата му в Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотористите са изминали над 1400 км между двата града, за да предадат лично писмото. За това..

публикувано на 11.07.24 в 08:39