Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето остава облачно с превалявания

Снимка: БТА

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 23°.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и в западните масиви ще вали дъжд. Привечер валежите ще спрат. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 18°, на 2000 м – около 11°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, следобед – предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 17°-20°, а на морската вода – 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над южните и крайните източни райони от Балканите ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност с краткотрайни валежи ще има на много места в останалата част от полуострова. В Атина ще бъде 30 градуса, в Белград – 26, в Букурещ – 24, в Истанбул – 23.

Над южната част от Пиренеите ще бъде предимно слънчево, докато над северната част ще превали. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и на много места в Западна и Централна Европа, Западното Средиземноморие и Северна Италия. Предимно слънчево ще бъде в скандинавските страни, а облачно с валежи от сняг ще остане само в крайните северни райони. В Източна Европа на места ще превали и прегърми. В Мюнхен и Виена ще бъде 25 градуса, в Мадрид, Рим и Москва – 22, в Париж – 21, в Санкт Петербург – 20, в Стокхолм – 18.

В Чикаго ще бъде 30 градуса, в Ню Йорк – 23, в Кейптаун – 19, в Мелбърн – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35