Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поскъпването на тока ще е около 10%, а не с първоначално поисканите 30%

Владимир Малинов
Снимка: БТА

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители няма да има, заяви служебният енергиен министър Владимир Малинов. "Мисля, че увеличението може да е минимално в рамките на инфлационните процеси. Има механизми за постигане на по-ниска цена", каза той пред bTV, но призова за търпение и да се изчака официалното решение на енергийния регулатор. Той обясни, че има готовност държавният бюджет да покрие натрупания дефицит във фонд "Сигурност" на електроенергийната система. Заради този дефицит се оправдаваше исканото увеличаване цената на електроенергията. 

На 20 май се очаква Българския енергиен холдинг и ядрената електроцентрала АЕЦ "Козлодуй" да подадат ново заявление със значително по-нисък процент за увеличение на цената. По думите на Малинов вероятно поскъпването ще е с около 10%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович на четвърфинал на US Open

Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Кириан Жаке от Франция в първия си мач на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, което започва в понеделник. Българинът е поставен под номер 9 в последния за годината турнир от Големия шлем. По пътя..

публикувано на 23.08.24 в 11:15

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53
An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30